АКТУАЛЬНО

На Заході визнали ймовірність перемовин України та Росії

Захід уже змирився з необхідністю переговорів із Росією – залишилося вмовити поляків і прибалтів, вважає американський експерт

Західноєвропейські країни і США, схоже, вже мовчазно визнали ймовірну необхідність переговорів Києва з Москвою і деякої форми територіальних поступок, пише у статті для Politico науковий співробітник Інституту відповідального державного управління Квінсі Артін Дерсімоніан. Як зазначає експерт, наступ України у 2023 році явно провалився, і бойові дії в кращому разі зайшли в глухий кут, а в гіршому – ведуть до перемоги Росії. І в міру того, як надії на перемогу України будуть і далі згасати, тиск на користь укладення миру шляхом переговорів неминуче зросте.

Однак будь-які кроки в напрямку припинення вогню зіткнуться з сильною протидією з боку поляків і прибалтів, вважає автор статті. На його думку, ці країни інстинктивно відчують у прагненні до переговорів із Росією ознаку того, що Захід кидає їх напризволяще. Східноєвропейські країни побоюються, що західноєвропейські сусіди просто недостатньо піклуються про їхню безпеку.

При цьому джерела стверджують, що Польща і країни Балтії більше стурбовані питанням посилення механізмів стримування супротивників у Центральній і Східній Європі, ніж поверненням Україною всіх своїх окупованих територій. З огляду на вищесказане, запевнення цих країн у їхній власній безпеці допомогло б послабити їхню протидію компромісному миру в Україні, вважає автор статті.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ