АКТУАЛЬНО

На Закарпатті стався масштабний зсув ґрунту

У Тячівському районі Закарпаття відбувся зсув ґрунту на площі 10,5 гектара, повідомив голова Закарпатської обласної адміністрації, Віктор Микита, через соціальну мережу Facebook.

Інцидент стався у Дубівській громаді Тячівського району, в межах території лісового фонду Краснянського лісництва ДП “Мокрянське лісомисливське господарство”. Зазначено, що площа зсуву наразі складає 10,5 гектара, і внаслідок руху породи продовжується зсувний процес.

Представники ДСНС та лісомисливського господарства забезпечили постійний моніторинг ситуації, представивши відповідні звіти, аналіз та прогнозування. Організовано підготовку техніки та персоналу для ліквідації можливих наслідків надзвичайної ситуації природного характеру.

На даний момент немає загрози для життя та здоров’я людей, але приймаються заходи для запобігання та оперативного реагування на можливі зміни обстановки в зоні зсуву ґрунту, зазначив голова ОДА. План евакуації населення найближчого населеного пункту вже уточнено, і є резерви для виконання першочергових завдань.

На місці події працюють всі необхідні служби, техніка та фахівці-геологи. Закарпатські рятувальники також виявили масштаби підтоплень в області, де відбулися переливи води на кількох дорогах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ