АКТУАЛЬНО

NASA та Індія планують запускати кліматичний супутник у 2024 році

Співпраця між американським космічним агентством NASA та Індійською організацією космічних досліджень (ISRO) виявилася вперше у розробці обладнання для нової місії спостереження за Землею. Робота над супутником NASA-ISRO з радаром із синтезованою апертурою (NISAR) наближається до завершення.

NISAR, який планується запустити у 2024 році, постійно проводитиме сканування поверхні Землі за допомогою радару, а його головною метою є відстеження змін у ландшафтах нашої планети. Супутник, обладнаний двома різними радіолокаційними системами із синтезованою апертурою (SAR), буде регулярно сканувати сушу та крижану поверхню Землі кожні 12 днів.

Радарна технологія NISAR дозволить отримати докладне уявлення про зміни в просторі та часі, зокрема зосереджуючись на лісах та водно-болотних угіддях. Це має важливе значення для вивчення поглиначів вуглецю, так як ліси та водно-болотні угіддя є ключовими факторами у збереженні вуглецю та регуляції парникових газів.

Різні довжини хвиль радіолокаційних систем, розроблених NASA та ISRO, дозволять здійснювати деталізовані спостереження. Очікується, що NISAR допоможе в розумінні викидів вуглецю та змін у землекористуванні, що становлять значний вплив на клімат.

Запуск NISAR заплановано на початок 2024 року з космодрому імені Сатіша Дхавана ISRO на півдні Індії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ