АКТУАЛЬНО

Наступ ЗСУ в Курській області шокував як росіян, так і власні війська

Американська газета Wall Street Journal оприлюднила статтю, в якій детально аналізується несподіваний наступ Збройних Сил України (ЗСУ) в Курській області. Заголовок матеріалу підкреслює, що командувач ЗСУ, генерал Олександр Сирський, здивував не лише російські війська, але й власні підрозділи своєю військовою операцією.

Деякі військові експерти та українські солдати висловили сумніви в тому, що «Сирський витрачає дорогоцінні резерви людей і техніки на новий фронт, тоді як Росія користується ослабленою обороною України на сході, щоб просуватися вперед».

При цьому інші кажуть, що Україні потрібно було зробити несподіваний хід, щоб змінити хід війни.

«Україна не могла дозволити собі просто тягнути час, кидаючи більше людей на оборонні лінії. Ні в кого немає достатньо ресурсів, щоб робити все. Ви постійно змушені ухвалювати рішення про пріоритети, де приймати ризики», – сказав колишній командувач армією США в Європі Бен Ходжес.

«Однак успіх операції зрештою залежатиме від того, чи призведе вона до довготривалих досягнень або більших втрат на полі бою, або ж принесе політичні дивіденди, забезпечивши більше військової підтримки з боку США та їхніх союзників або зміцнивши позиції України на майбутніх мирних переговорах», – пише видання.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ