АКТУАЛЬНО

НАТО відкриває саміт у Вашингтоні з акцентом на підтримку України

На Вашингтонському саміті Північноатлантичного альянсу, що відкривається сьогодні, обговорюватимуться ключові питання щодо підтримки України. За три дні зустрічі, яка відбудеться у світлі 75-річчя від підписання Вашингтонського договору, що заснував НАТО, лідери 32 країн-членів обговорять майбутнє оборонного союзу.

На саміті візьме участь Президент України Володимир Зеленський, який уже прибув до США через Варшаву, де його очікує підписання двосторонньої безпекової угоди з Польщею.

Головним аспектом саміту стане ухвалення рішення щодо посилення підтримки НАТО Україні, включаючи новий план допомоги та додаткове фінансування на 40 мільярдів євро, розподілене між країнами-членами згідно з їхнім ВВП. Очікується також оголошення про великий пакет військової допомоги, зокрема систем Patriot та ракет для них, що посилить протиповітряну оборону України.

Несподівано для багатьох, офіційне запрошення України на повноцінне членство в НАТО не буде надіслано, хоча комюніке саміту визначає її євроатлантичний курс як “незворотній”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ