АКТУАЛЬНО

Нова хвиля бойових подій: російська піхота знову активізувалася

Останнім часом активність російської піхоти в операційній зоні “Таврія” значно зросла, повідомляє бригадний генерал Олександр Тарнавський, командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія”. За добу ворог втратив 440 осіб живої сили в результаті 55 бойових зіткнень.

У звіті Тарнавського наголошується, що несвідомі атаки окупантів відбулись в різних районах, але українські захисники стійко тримають оборону на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За його словами, відбито 25 атак в районах, таких як Степове, Первомайське, Авдіївка, Сєверне, Тоненьке та Новобахмутівка. На Мар’їнському напрямку вдало відбито 11 атак у районах Мар’їнка та Новомихайлівка. Щодо Шахтарського напрямку, ворог тричі безуспішно веде штурмові дії в районах південно-східніше Вугледара та на захід від Старомайорського.

За добу війська України вдало відбили спроби ворога відновити позиції на Запоріжжі, зокрема в районах південніше Роботиного та на захід від Вербового, усього 12 разів.

У важливому напрямку наступальної операції на Мелітопольському фронті сили оборони України продовжують завдачу ворогові втрат в живій силі та техніці. Отже, українські війська виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Наприкінці звіту Тарнавський зауважив, що активність ворожої авіації залишається невисокою, зафіксовано лише 5 авіаударів за добу. Також, вночі ворог кинув комплекси КАБ (керовані авіаційні бомби) на Донеччину.

Цей новий рівень активності може свідчити про стратегічні зміни в тактиці російських військ чи можливість початку нової фази конфлікту. Міжнародній спільноті слід пристосуватися до нового розвитку подій та продовжити виявляти підтримку Україні в цих важливих часах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ