АКТУАЛЬНО

Непостійний Орбан уже готовий розблокувати гроші для України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову привертає увагу своїми діями і заявами. Цього разу він заявив про готовність розблокувати військову допомогу Україні від Європейського Союзу (ЄС) після прямих переговорів з українською стороною. Про це він повідомив перед зустріччю лідерів ЄС у Брюсселі.

Однак варто зазначити, що Угорщина вже кілька місяців блокує рішення про виділення Україні 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру. Офіційний Будапешт заявляв, що перегляне свою позицію в разі виключення OTP Bank із переліку спонсорів війни.

На початку жовтня OTP Bank було виключено з цього списку. Однак тепер Угорщина висуває нову вимогу: “гарантії” від України щодо OTP Bank. Це викликає певні запитання і здивування, оскільки затягування процесу надання військової допомоги країні, що перебуває в конфлікті, може мати негативні наслідки.

Важливо зазначити, що Угорщина неодноразово потрапляла в центр скандалів і критики з боку інших країн ЄС через її близькі зв’язки з Росією. Віктор Орбан не приховує своєї “гордості” контактами з російським президентом Володимиром Путіним, що викликає серйозні питання щодо лояльності Угорщини до загальних цінностей Європейського Союзу та безпеки регіону.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ