АКТУАЛЬНО

Німецького громадянина Ріко Крієгера засуджено до страти у Білорусі

У Мінському обласному суді винесли рішення про смертну кару для 30-річного німецького громадянина Ріко Крієгера. Це стало результатом низки звинувачень, які йому були пред’явлені. Ріко Крієгер в минулому працював військовим лікарем та спеціалістом з безпеки у відділі Держдепартаменту США в Берліні.

Наприкінці червня громадянина Німеччини Ріко Крієгера (Rico Krieger) було засуджено до страти Мінським обласним судом. Про це повідомляє моніторинговий телеграм-канал “Беларускі Гаюн”.

Чоловіка звинуватили за статтями: “незаконні дії щодо вогнепальної зброї”, “приведення в непридатність транспорту чи шляхів сполучення”, “створення чи участь у “екстремістському” формуванні”, “агентурна діяльність”, “найманство” та “акт тероризму”.

Відомо, що в Німеччині у чоловіка залишилася неповнолітня дитина. Також зазначимо, що на цей час невідомо, чи був вирок оскаржений, чи опротестований, і чи він набрав законної сили,

– йдеться у повідомленні.

За даними правозахисників, вирок було винесено 24 червня 2024 р. Ріко Крієгеру 30 років, він був військовим лікарем німецького Червоного Хреста, а раніше працював фахівцем із безпеки у відділі Держдепу США у Берліні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ