АКТУАЛЬНО

Норвегія обурена заміжжям своєї принцеси з американським шаманом

Принцеса Марта Луїза Норвезька, старша донька короля Харальда V, нещодавно вийшла заміж за американського шамана Дурека Верретта. Ця подія викликала бурю обурення і занепокоєння серед норвезьких громадян та представників королівської родини.

Пара взяла шлюб на приватній церемонії у готелі в Гейрангері, Західна Норвегія, у суботу після двох днів урочистостей.

На відміну від інших королівських весіль, де натовпи народу вітають наречених, на цьому святі щасливу пару змогли побачити лише кілька звичайних норвежців.

Церемонію від випадкових спостерігачів приховували тенти та біла тканина, адже ексклюзивні права на фотозйомку пара продала журналу Magazine.

На весіллі також помітили знімальну групу Netflix, що викликало невдоволення місцевих видань, які не отримали допуску до урочистостей.

Батьки принцеси, король Харальд та королева Соня, були присутні на церемонії разом з іншими членами королівської родини Норвегії, а також принцами та принцесами зі Швеції та Нідерландів.

Три дочки принцеси Марти Луїзи від її першого шлюбу з покійним норвезьким письменником Арі Беном також брали участь у церемонії.

Повідомлялося, що серед гостей заходу була Синтія Бейлі, зірка реаліті-шоу “Справжні домогосподарки Атланти”.

Дочки принцеси Марти Луїзи (справа наліво) Лія Айседора, Емма Таллула та Мод Анжеліка

Автор фото,Reuters

Підпис до фото,Дочки принцеси Марти Луїзи (справа наліво) Лія Айседора, Емма Таллула та Мод Анжеліка
Принцеса Марта Луїза та Дурек Верретт оголосили про заручини у 2022 році

Автор фото,Reuters

Підпис до фото,Принцеса Марта Луїза та Дурек Верретт оголосили про заручини у 2022 році
Король Норвегії Харальд та королева Соня на весіллі своєї дочки

Автор фото,Reuters

Підпис до фото,Король Норвегії Харальд та королева Соня на весіллі своєї дочки

52-річна принцеса Марта Луїза та Дурек Верретт, який після весілля не отримає титул принца, оголосили про свої заручини у 2022 році.

Попри те, що їхні стосунки викликали суперечки в Норвегії, король Харальд раніше говорив норвезьким журналістам, що Верретт – “чудовий хлопець”, і що вони вдвох “багато сміялися, навіть у цей важкий час”.

У 2022 році норвезький королівський двір оголосив, що Марта Луїза “відмовиться від своєї ролі патронесси”, тому що вона і Верретт прагнуть “чіткіше розмежувати свою діяльність і діяльність Королівського дому Норвегії” та “запобігти непорозумінням”.

З того часу пару критикували у палаці та в парламенті Норвегії за ув’язування комерційної діяльності з королівським статусом принцеси.

Крісті Марі Скреде, королівський кореспондент норвезького телеканалу NRK, каже, що їхні стосунки викликали конфлікт усередині королівської родини та суперечки у суспільстві.

“Багато норвежців стурбовані тим, що вона використовує свої королівські зв’язки, щоб заробляти гроші”, – сказала Скреде, додавши, що дехто вважає це проявом “неповаги” до короля Харальда.

Пара демонструє свої обручки та переплетені літери "М" і "Д" на рукаві Дурека Верретта

Автор фото,Reuters

Підпис до фото,Пара демонструє свої обручки та переплетені літери “М” і “Д” на рукаві Дурека Верретта

Принцеса Марта Луїза в минулому стверджувала, що вона ясновидиця, а до 2018 року керувала школою, в якій, за її словами, учнів навчали “творити дива” та розмовляти з янголами.

Верретт про себе каже, що він останній із шести поколінь шаманів, а одного разу сказав, що помер на 4 хвилини та 25 секунд.

“Я одержав всю інформацію з іншого боку. Я повернувся”, – сказав він в інтерв’ю газеті New York Times.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ