АКТУАЛЬНО

Нові штрафи в Україні: що чекає на громадян і бізнес за порушення комендантської години

Зареєстрований у Верховній Раді України законопроєкт №10195 пропонує встановити адміністративну відповідальність за порушення вимог, пов’язаних із комендантською годиною та іншими заходами правового режиму воєнного стану. Цих заходів вживають для забезпечення громадської безпеки і порядку в умовах, коли в країні оголошено воєнний стан або введено спеціальний режим.

Згідно із запропонованими поправками, штрафи за порушення комендантської години будуть такими:

  • Громадянам: від 8500 до 17 000 гривень.
  • Бізнесу (суб’єктам господарювання), включно з фізичними особами-підприємцями, за порушення встановлених на відповідній території режимів світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану: від 51 000 до 102 000 гривень.

Ці штрафи пропонується стягувати у формі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Очевидно, що мета цього законопроєкту – домогтися суворого дотримання заходів безпеки під час комендантської години і в періоди дії воєнного стану, щоб забезпечити суспільне благополуччя і безпеку.

Законопроєкт розроблявся спільно з Міністерством внутрішніх справ і Національною поліцією України, і його мета – посилити контроль за дотриманням правил і обмежень у періоди, коли на території України запроваджуються воєнний стан або інші заходи безпеки.

Цей законопроєкт дасть змогу суворіше карати порушників і сприяти забезпеченню безпеки та порядку в країні в умовах, коли це особливо важливо.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ