АКТУАЛЬНО

Окупанти атакують Куп’янськ: ЗСУ зазначають зростання напруженості на фронті

Силові підрозділи Російської Федерації активно шукають “слабкі місця в обороні” українських військ неподалік від міста Куп’янськ з наміром повторного захоплення його, повідомляє РБК-Україна за інформацією від начальника служби зв’язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо.

Протягом останніх днів на Куп’янському напрямку зафіксовані чотири атаки противника, зокрема поблизу Синьківки та Іванівки. Окупанти намагаються вийти на межі населеного пункту Синьківка з метою розвитку подальших операцій по захопленню Куп’янська.

Фітьо зауважив, що російські війська активно використовують авіацію та артилерію на Куп’янському напрямку, інтенсифікували застосування дронів-камікадзе.

“Противник, попри втрати в живій силі та техніці, не відмовляється від своїх планів і спробує просунутися українською обороною, намагаючись виявити її слабкі місця”, – підкреслив Фітьо.

Зазначивши, що окупанти вновь використовують так звані “м’ясні штурми” і залучають штурмові загони, в які входять ув’язнені чи карательні батальйони.

Російські атаки не обмежуються лише Куп’янським напрямком: окупанти також підняли інтенсивність обстрілів в районі Авдіївки, намагаючись оточити місто. ЗСУ утримують оборону та завдають значні втрати російським силам.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що під час активізації окупантів на Куп’янському напрямку Росія понесла мінімум 10 тисяч втрат. Бої продовжуються на Лимано-Куп’янському напрямку, де росіяни намагаються досягти річки Оскіл, і українські війська відстоюють свої позиції.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ