АКТУАЛЬНО

Окупанти просуваються західніше Бахмута одразу в кількох місцях, – DeepState

Останні звіти свідчать, що російські окупаційні війська продовжують просуватися західніше міста Бахмут у Донецькій області в кількох напрямках одночасно. Зокрема, аналітики Telegram-каналу DeepState зафіксували дії російських військових сил на ділянці між Бахмутом та Іванівським.

На сьогодні війська РФ, включаючи піхотні групи та техніку, фіксуються вже східніше Богданівки. Важливим етапом їх просування став штурм висоти 188.6 біля Хромового. В ході штурму ворог використовував десантні частини, інформація про які з’явилася в їхніх розповідях.

“За кадрами, поширеними ворогом, видно десант, який зазнав невеликих втрат, а також подальші заходи з очищення та утримання приземлених сил”, – повідомили аналітики.

Однак, за їхніми словами, захоплення висоти 188.6 – це лише один із багатьох випадків просування окупантів. Окрім цього, російські війська взяли верх над захисниками на висоті 144.0 між Бахмутом та Іванівським, хоча подальше просування тут було зупинено.

DeepState висловлює переконання, що російські війська продовжать свої зусилля щодо просування в напрямку від Бахмута на Іванівське. Проте, головний удар ймовірно буде направлений “по дорозі з Бахмута на Часів Яр”.

“Втрата висоти 199.4 максимально ускладнить умови для оборони Іванівського. Дещо західніше починається хребет і велика висота, на якій стоїть Часів Яр. На відміну від Бахмута, це місто вже є стратегічно важливим для оборони Краматорської агломерації”, – пояснили військові експерти.

Ситуація залишається напруженою, а подальший розвиток подій може вплинути на стратегію та тактику взаємодії Збройних Сил України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ