АКТУАЛЬНО

Пентагон запустить виробництво 30 тисяч снарядів щомісяця для підтримки України

Завод Пентагону неподалік Далласа, США, незабаром вироблятиме близько 30 тисяч 155-міліметрових снарядів щомісяця, що відіграватимуть ключову роль у військових діях в Україні.

Минулого року Пентагон поставив завдання виробляти 100 тисяч снарядів на місяць до кінця 2025 року для підтримки українських артилерійських бригад.

«Заводи в Скрентоні і Вілкс-Барре, штат Пенсильванія, спільно виробляють близько 36 тисяч снарядів на місяць. Новий завод General Dynamics у Мескіті, штат Техас, вироблятиме 30 тисяч снарядів щомісяця після досягнення повної потужності», – йдеться у статті.

Журналісти зазначають, що завод був побудований за 10 місяців після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну завдяки фінансуванню від Конгресу та допомозі компанії Repkon. За словами представників компанії, завод у Мескіті надасть близько 350 робочих місць, коли досягне повної виробничої потужності наступного року.

24 травня США оголосили про надання Україні додаткової військової допомоги на суму 275 мільйонів доларів. Пакет включає боєприпаси для HIMARS, а також 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди. У Пентагоні зазначили, що цей пакет є частиною зусиль США, спрямованих на допомогу Україні у відбитті нападу Росії під Харковом.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що цей пакет допомоги є «критично важливим саме зараз, коли ворог посилив атаки вздовж лінії фронту».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ