АКТУАЛЬНО

Пентагону потрібно 10 мільярдів доларів, щоб поповнити запаси зброї

«Якщо ми не зможемо отримати нове фінансування, це буде певною мірою залежно від нашої готовності до наших власних запасів», — сказав представник міністерства оборони.

Солдати розвантажують батарею HIMARS з літака MC-130K під час військових навчань.

За словами високопосадовця Міністерства оборони, Пентагон відправив в Україну зброю на 10 мільярдів доларів, на заміну якої досі немає грошей через тупік у Конгресі.

Представники Міністерства оборони очікують фінансування для поповнення обладнання, яке США вже надіслали в Україну, щоб включити його до додаткового запиту президента Джо Байдена, який надає мільярди доларів додаткової допомоги Україні, Тайваню та Ізраїлю. Але це законодавство зависло на Капітолійському пагорбі протягом кількох місяців серед партійних суперечок.

«Ми не змогли з тим фінансуванням, яке у нас є на сьогоднішній день — і велика частина фінансування очікує в додатковому — поповнити усе, що ми вже надали Україні», — сказав чиновник журналістам. «Тож якщо ми не зможемо отримати нове фінансування, певною мірою це буде залежати від нашої готовності до наших власних запасів».

Міністерство оборони оголосило в грудні, що не зможе відправляти нову зброю до Києва, доки Конгрес не схвалить додатковий запит Байдена. Але це перший раз, коли офіційні особи визнали, що США вже опинилися в 10-мільярдній дірі, коли справа доходить до заповнення своїх запасів.

Дефіцит виникає через різницю у вартості обладнання, надісланого в Україну, порівняно з вартістю його заміни: наприклад, якщо армія надсилає старіші боєприпаси, які більше не виробляються, вона може замінити їх новішою версією, яка є дорожчою. дорогий.

Ці коментарі прозвучали після того, як Пентагон у понеділок оприлюднив свій бюджетний запит на 2025 фінансовий рік, хоча законодавці ще не ухвалили законопроект про асигнування на 2024 фінансовий рік. Пентагон діє в рамках проміжного заходу , який називається постійною резолюцією, яка заморожує витрати на рівні минулого року. і не дозволяє чиновникам починати нові програми.

Офіційні особи США все більше стурбовані тим, що в Україні закінчується важлива зброя, включаючи боєприпаси та протиповітряну оборону, оскільки законодавці гальмують пакет допомоги. Але також є занепокоєння щодо нестачі американської зброї, якщо чиновники не зможуть поповнити запаси Міністерства оборони.

Ці 10 мільярдів доларів покривають лише витрати на заміну боєприпасів та іншої зброї, яку США вже надіслали Україні. Це не включає збільшення збройних сил США в Європі після того, як Росія вторглася в Україну, щоб допомогти захищати союзників у Східній Європі, а також навчати українців, які є витратами, які оплачує армія, сказав чиновник.

На додаток до грошей, витрачених на конфлікт в Україні, Міністерство оборони все ще чекає готівки для оплати нарощування військової сили США на Близькому Сході після терористичних атак ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, які на кінець січня перевищили 1,6 мільярда доларів, повідомляє POLITICO.  За оцінками Міністерства оборони, ці витрати зростуть до 2,2 мільярда доларів, якщо їх підтримувати протягом цілого року. Він не поширюється на боєприпаси, необхідні для знищення безпілотників і ракет, націлених на кораблі ВМС і вантажні судна в Червоному морі.

Але більш гострою проблемою чиновники вважають Україну. Міністерство оборони не може надіслати Києву додаткову зброю з грудня, коли закінчилися асигнування на поповнення його запасів. Міністерство все ще має повноваження надіслати Україні допомогу в розмірі 4,4 мільярда доларів, але міністр оборони Ллойд Остін «не бажає» використовувати цей фонд без грошей для заміни зброї в США, сказав чиновник.

Міністерство оборони не може законно перерахувати гроші з інших рахунків для поповнення зброї, яку надсилає в Україну, підкреслив чиновник.

Як інший варіант, офіційні особи Міністерства оборони обговорювали використання 200 мільйонів доларів, заощаджених армією в попередніх контрактах на зброю для України, для надсилання додаткової допомоги, сказав чиновник. Однак це не є альтернативою додатковій сумі в 66 мільярдів доларів, сказав чиновник. Bloomberg першим повідомив про цей варіант.

«Ми все ще, за великою схемою речей, досить близькі до банкрутства», – сказав чиновник.

Високопосадовець закликав законодавців ухвалити закон, зазначивши, що невиконання цього коштуватиме Україні дорого.

«У них сьогодні мало боєприпасів. Вони воюють і гинуть сьогодні. Якщо ми не можемо їм допомогти, то на планеті немає іншої індустріальної бази, яка справді може зайняти наше місце», — сказав чиновник.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ