АКТУАЛЬНО

Пес виявив ракову пухлину у своєї господині

Лабрадор виявив рак грудей у своєї власниці та врятував їй життя, що послужило поштовхом для створення благодійної організації, яка займається рятуванням від раку.

Клер Гест з Великої Британії вивезла своїх трьох собак на прогулянку. Двоє з них вискочили з багажника, але лабрадор Дейзі залишився на місці. Його нецікавість змінилася, коли він почав штовхати свою власницю мордою у груди.

Спочатку Клер не звернула увагу на дивну поведінку собаки і виштовхнула її з багажника. Проте, під час гри Клер відчула дотик Дейзі до області на грудях, що привернуло її увагу. Так вона виявила у молочній залозі утворення, схоже на грудку.

Звернувшись до лікаря, Клер отримала діагноз злоякісної пухлини. Лікар підкреслив, що пухлину виявили вчасно, оскільки вона вже почала рости агресивно. Будь-яке затримання призвело б до того, що операція стала б неефективною.

Після успішної лікування Клер заснувала благодійну організацію Medical Detection Dogs, присвячену питанням раку у жінок. Вона впевнена, що “рак має запах”, і в іншому випадку важко пояснити, як собаці Дейзі вдалося виявити її пухлину.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ