АКТУАЛЬНО

Підготовка до можливої атаки Ірану на Ізраїль триває, але план дій ще не узгоджено

Іран готується до можливої атаки на Ізраїль у найближчі 24-48 годин. Ізраїль знаходиться в стані підвищеної готовності перед можливим нападом Ірану на півдні або півночі країни, що може мати місце протягом наступних одного-двох днів. Однак, згідно з особою, яка знає про обговорення керівництва Ірану, плани нападу ще не остаточно узгоджені.

Раніше цього тижня звіти розвідки США попередили про можливу атаку на ізраїльські об’єкти з боку Ірану або його союзників. Проте, нові дані вказують на те, що атака може бути спрямована в межах території Ізраїлю.

Офіційний представник США, який має інформацію про цю ситуацію, заявив, що розвідка показує ймовірний удар з боку Ірану у відповідь протягом кількох днів, можливо, навіть на самій території Ізраїлю.

Нагадаємо, що 1 квітня внаслідок ракетного обстрілу Дамаску, столиці Сирії, була зруйнована будівля консульства Ірану, унаслідок чого загинули принаймні семеро іранців, включаючи двох генералів. Іран звинуватив Ізраїль у цьому нападі та пообіцяв “жорстку” відповідь. Ізраїль, у свою чергу, попередив Іран, що у разі нападу з його боку, країна відповість у відповідному обсязі. ЦАХАЛ, військові сили Ізраїлю, перебувають у підвищеній готовності.

ЗМІ повідомляють, що Іран попередив США про можливість “контрольованого” нападу на Ізраїль.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ