АКТУАЛЬНО

Після збиття другого літака А-50 в росії лишилось менше 8 таких повітряних суден

Учора ввечері на території Краснодарського краю Російської Федерації стався інцидент з влучанням та вибухом літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У. Це стало причиною загибелі десяти членів екіпажу літального апарату.

Про це повідомив у ефірі телемарафону “Єдині новини” речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, полковник Юрій Ігнат. За його словами, знищення такої потужної цілі, що є другою вже за останній час, є важливою подією для міжнародної спільноти та свідчить про успішну спецоперацію.

Ігнат також підкреслив, що літак А-50У є модернізованою версією і є однією з важливих цілей для Збройних Сил України. Зазначивши успішну співпрацю з іншими військовими складовими, він особливо відзначив внесок Головного управління розвідки.

За даними українського Головного управління розвідки та Повітряних Сил, в Росії залишилося менше восьми таких літальних апаратів, причому деякі з них не є модернізованими або несправними. Ігнат також нагадав про інші успішні операції Повітряних Сил в Криму, включаючи знищення крилатими ракетами штабу Чорноморського флоту РФ, російських кораблів і навіть підводного човна.

У той час, як соціальні мережі Росії заповнилися повідомленнями про загибель десяти членів екіпажу, представник Головного управління розвідки підтвердив цю інформацію, наголосивши, що серед загиблих були п’ять майорів, три капітани, прапорщик та лейтенант.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ