АКТУАЛЬНО

Південна Корея готова розпочати переговори з КНДР про співпрацю

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль зробив важливу заяву, пропонуючи Північній Кореї розпочати новий раунд переговорів для зниження напруженості на Корейському півострові та відновлення співпраці між двома країнами. Юн Сок Йоль висловив готовність створити консультативний орган для обговорення можливих шляхів взаємодії, зокрема в політичній та економічній сферах, за умови, що КНДР зробить кроки до денуклеаризації.

Йоль наголосив, що готовий розпочати політичну та економічну співпрацю, якщо Північна Корея “зробить лише один крок” до денуклеаризації.

Ми розпочнемо політичну та економічну співпрацю, як тільки Північна Корея зробить хоча б один крок до денуклеаризації. Діалог і співпраця можуть призвести до суттєвого прогресу в міжкорейських відносинах

– заявив президент Південної Кореї.

За його словами, запуск “міжкорейської робочої групи” може допомогти зняти напруженість і розв’язати будь-які питання, починаючи від економічного співробітництва і закінчуючи міжлюдськими обмінами й возз’єднанням сімей, розділених Корейською війною 1950−53 років.

США, Південна Корея та Японія засудили поглиблення військового співробітництва між КНДР та росією, зокрема поставки зброї з КНДР до рф.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ