АКТУАЛЬНО

Південна Корея та США здійснили спільні навчання підрозділів спецоперацій і бойової авіації

Південна Корея та Сполучені Штати організували обширні спільні навчання сил спеціальних операцій, в яких взяли участь понад 1400 військовослужбовців та більше 40 вертольотів і транспортних літаків. Маневри тривали протягом п’яти днів у провінції Кьонгі, неподалік від Сеула, та в гірському районі Індже на сході країни.

За інформацією від Міністерства оборони Південної Кореї, під час навчань союзники вдосконалювали тактику та взаємодію при транспортуванні спецпідрозділів вертольотами CH-47 Chinooks та UH-60 Black Hawk, супроводжуваними ударними AH-64E Apache. Також проводилося десантування та забезпечення безпеки при скиданні вантажів транспортними літаками C-130H.

Ці навчання спрямовані на зміцнення взаємодії між союзниками та підвищення їхніх операційних здібностей у протидії потенційним загрозам, зокрема з боку Північної Кореї.

Також, відбулися навчання з бойовими пусками ракет біля західного узбережжя Корейського півострова. У цих маневрах брали участь близько 40 бойових літаків, включаючи південнокорейські F-35A, F-15K і F-4E, а також A-10 і F-16 Повітряних сил армії США, розташованих у Південній Кореї.

Під час навчань пілоти здійснювали тренування у різних умовах, зокрема збивання імітаційних крилатих ракет противника на низьких висотах за допомогою ракет класу “повітря-повітря”, а також нанесення точних ударів по позиціях артилерії дальнього діапазону за допомогою ракет класу “повітря-поверхня” і керованих авіабомб.

Ці маневри відбувалися в рамках щорічних спільних навчань союзників “Щит свободи”, ініційованих на тлі зростання обурення щодо ракетних загроз з боку Північної Кореї. З початку року Північна Корея вже провела п’ять випробувань крилатих ракет, що підвищило напругу в регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ