АКТУАЛЬНО

Північна Корея запускає повітряні кулі із сміттям у Південну Корею

Понад 150 повітряних куль, набитих сміттям, були запущені з Північної Кореї через кордон. За інформацією об’єднаного комітету начальників штабів ЗС Південної Кореї (JCS), з вечора 28 травня ці кулі перетнули кордон і впали в різних місцях по всій Південній Кореї. Вони містили порожні пляшки, картон, батарейки, старі взуття та навіть гній.

Представники військових з Сеула гостро засудили ці дії Північної Кореї як порушення міжнародного права та серйозну загрозу для безпеки народу. “Ми стійко закликаємо Північну Корею негайно припинити ці нелюдські та вульгарні дії”, – йдеться у заяві військових.Повітряна куля з КНДР (Фото: Читач Yonhup)

У відповідь на ці запуски Північна Корея стверджує, що це була реакція на листівки, що надходили з Південної Кореї з закликом повалити режим Кім Чен Іна. Пересилання листівок з критикою режиму Кім Чен Іна є традицією північнокорейських перебіжчиків до Південної Кореї та місцевих активістів. Це зусилля спрямовані на заохочення громадян Північної Кореї до повстання проти пхеньянського режиму. У свою чергу, Пхеньян завжди реагує на ці спроби агресивно.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ