АКТУАЛЬНО

Канцлер Німеччини заявляє про готовність до переговорів із Путіним

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив готовність до переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним, підкреслюючи важливість досягнення справедливого миру в Україні. Про це він заявив під час свого виступу в Бундестазі, присвяченого майбутньому саміту лідерів ЄС, повідомляє Rheinische Post.

У своїй промові Шольц наголосив на необхідності дотримання чітких принципів у процесі мирних переговорів, заявивши, що жодні рішення не будуть ухвалюватися “через голову України” і без узгодження з найближчими партнерами. Це свідчить про намір Німеччини підтримувати суверенітет України та залучати її до всіх ключових рішень, які стосуються її майбутнього.

Канцлер також зазначив, що щодня “жертвами імперіалістичного божевілля президента Росії” стають незліченна кількість російських солдатів. За його словами, ці люди також є жертвами політики Путіна, спрямованої на розширення території Росії, яка не повинна повторитися в Європі. Таким чином, Шольц підкреслює не лише гуманітарні аспекти конфлікту, а й критично важливість миру для стабільності в Європі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ