АКТУАЛЬНО

Без виборів Україна перетвориться на тоталітарну державу – Рохов

Політтехнолог Руслан Рохов вважає, що відсутність виборів призведе Україну до трансформації України з демократичної республіки в авторитарну державу.

Експерт зазначає, що екзистенціальний конфлікт між Росією та Україною полягає в тому, що Росія прагне знищити Україну, не визнаючи її існування, в той час як Україна прихильна до демократії та волелюбності. У зв’язку з цим, одним зі сценаріїв перемоги Росії може бути відмова від проведення виборів в Україні, що вважається ознакою демократії.

“Замість цього влада буде робити те, що вони вважають правильним. І ми розуміємо, що наявний контекст вимушено сприяє трансформуванню України в авторитарний режим. Тому що ми об’єктивно живемо в умовах воєнного часу і, судячи з усього, ми будемо жити ще довго в такому режимі”, – попереджає Руслан Рохов.

Рохов попереджає, що наявна ситуація, пов’язана з військовим конфліктом, може неминуче призвести до авторитарних змін в Україні, і важливо зберегти демократичні цінності в цих умовах. Україна, на його думку, представляє екзистенціальну протилежність Росії та її авторитаризму, оскільки українські громадяни чинять опір загарбникам і борються за свою незалежність.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ