АКТУАЛЬНО

мита на китайські електромобілі загрожують “холодною” війною з Китаєм – Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що введення мит на китайські електромобілі може призвести до “економічної холодної війни” між Європейським Союзом та Китаєм. За даними Bloomberg, це заява була зроблена напередодні голосування держав-членів ЄС щодо можливого запровадження мит у розмірі до 45% на китайські електромобілі, що може загострити напружені стосунки з Пекіном.

Орбан зазначив, що додаткові мита є “величезною загрозою” для Угорщини, оскільки країна значно залежить від експорту німецьких електромобілів, які використовують китайські акумулятори. Він підкреслив, що угорський уряд протягом двох днів працював над концепцією “економічного нейтралітету”, метою якої є збереження міцних економічних зв’язків з такими східними економіками, як Китай.

Віктор Орбан зазначив, що ці зв’язки планується зберегти, навіть якщо світова економіка “розпадеться на блоки”. Ці коментарі проливають світло на стратегію Угорщини щодо збереження економічної стабільності в умовах зростаючого міжнародного напруження.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ