АКТУАЛЬНО

США вимагають від КНДР припинити провокацію

Сполучені Штати висловили серйозну стурбованість через останні дії Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР), які підвищують напруженість на Корейському півострові. Приводом для заяви став підрив прикордонних доріг Північною Кореєю, що може загострити конфлікт із Південною Кореєю. Речник Державного департаменту США Метью Міллер виступив на брифінгу 15 жовтня, закликавши КНДР повернутися до дипломатії.

«Ми уважно стежимо за ситуацією в КНДР у тісній координації з нашими союзниками в Республіці Корея. Ми закликаємо КНДР знизити напруженість і припинити будь-які дії, що можуть збільшити ризик конфлікту», – зазначив Міллер.

Ці заяви надійшли на тлі загострення відносин між двома корейськими державами, яке сталося після того, як Північна Корея звинуватила Південну Корею у використанні безпілотника для вторгнення на її територію. Незважаючи на те, що ці звинувачення ще не були підтверджені, риторика з обох сторін значно загострилася. США продовжують наполягати на тому, що дипломатія є єдиним шляхом до уникнення конфлікту.

Міллер також наголосив, що США підтримують тісний зв’язок зі своїми союзниками в Сеулі та продовжать співпрацювати над врегулюванням ситуації. Він закликав КНДР припинити ескалацію та обрати шлях діалогу для зниження напруженості на півострові.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ