АКТУАЛЬНО

Франція та Латвія об’єднали зусилля для допомоги Чернігівщіні

Франція та Латвія, як країни Європейського Союзу, взяли на себе відповідальність над Чернігівщиною та внесли значний внесок у відновлення та розвиток регіону, повідомив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Латвія прийняла шефство над закладами освіти Чернігівської області та надала їм допомогу у розмірі 2 мільйонів євро. Ці кошти використані для відновлення і покращення умов навчання. Додатково, 2 мільйони євро були спрямовані на забезпечення модульних будинків для тих, хто втратив своє житло внаслідок конфлікту.

Франція внесла свій внесок, надаючи 6 мостів, які виявилися невід’ємними для вирішення складнощів логістики в регіоні. У зв’язку з воєнними діями було зруйновано 38 мостів на Чернігівщині. Крім того, Французька республіка взяла шефство над медичними закладами, сприяючи їхньому відновленню та забезпеченню необхідним обладнанням.

Ці ініціативи ЄС є яскравим прикладом міжнародної співпраці та солідарності в підтримці тих, хто потребує допомоги під час важких часів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ