АКТУАЛЬНО

Політичний тиск на журналістів в Україні наростає

Західне видання The New York Times опублікувало статтю про погіршення ситуації зі свободою слова в Україні під заголовком “Великий крок назад: Україна стурбована зменшенням свободи преси”.

У матеріалі зазначається, що журналісти та організації, що вивчають свободу преси, висловлюють серйозні обурення через те, що за часів президентства Володимира Зеленського в Україні загострюються обмеження і тиск на ЗМІ. Вони стверджують, що такі заходи перевищують необхідність в умовах воєнного стану.

За словами Оксани Романюк, директорки Інституту масової інформації, це викликає серйозне занепокоєння, оскільки Україна веде боротьбу за демократію проти диктаторських цінностей, які символізує Росія.

Стаття також зазначає, що до початку повномасштабної війни Україна відзначалася толерантним ставленням до різноманітного медіасередовища, з численними телевізійними каналами, що представляли як опозиційні, так і проурядові позиції, і незалежними новинами.

Українські журналісти, за статтею, адаптувалися до правил воєнного часу, утримуючись від публікацій про військові аспекти та здержування в критиці уряду, щоб не порушити національну безпеку чи моральний дух.

Редактор Сергій Сидоренко зазначив, що самоцензура в українських ЗМІ є необхідністю в умовах війни і він очікує, що після припинення бойових дій країна повернеться до нормального життя.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ