АКТУАЛЬНО

Польща втратила прикордонника в результаті нападу мігрантів

У Польщі трагічно загинув прикордонник, який отримав ножове поранення під час конфлікту на кордоні з Білоруссю. Інцидент стався, коли група приблизно з 50 мігрантів напала на польських прикордонників, кидаючи в них палиці, гілки та каміння. Один із нападників залучив ніж на кінці палиці, поранивши одного з прикордонників, який пізніше помер від отриманих травм.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Комиш висловив глибоке сумування через втрату воїна Матеуша, який загинув у результаті нападу під час захисту польського кордону.

Зазначено, що польські прикордонники зазнають агресії з боку мігрантів майже кожен день. За останні місяці не менше четверо прикордонників постраждали від нападів, не враховуючи загиблого Матеуша. Мігранти використовують різні засоби, включаючи каміння, гілки, пляшки, навіть знаряддя з ножами, і навіть стріляють із рогаток.

За останні дні прикордонники зафіксували майже 450 спроб нелегального перетину кордону.

Ця трагедія стала частиною загострення ситуації на польсько-білоруському кордоні, де нелегальні мігранти регулярно намагаються потрапити до Польщі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ