АКТУАЛЬНО

Понад мільйону осіб у Секторі Гази загрожує голод

У Секторі Гази збільшується гостра нестача продовольства, що ставить під загрозу всю його населену кількість, що складає 2,23 мільйона осіб. За даними нових оцінок експертів з продовольчої безпеки від комітету IPC (Інтегрована класифікація стадій продовольчої безпеки), понад мільйон людей у Секторі Гази перебувають у ситуації, що нагадує голод, що в два рази більше, ніж у грудні минулого року.

Згідно з звітом IPC, від середини березня до середини липня, при найбільш ймовірному сценарії, який передбачає ескалацію конфлікту, включаючи можливий наземний наступ у Рафаху, півтора мільйона осіб, тобто половина населення Сектору Гази, опиниться в катастрофічних умовах гострої продовольчої небезпеки (фаза 5), що є найвищим рівнем на шкалі.

Від початку військових дій, які розпочалися 7 жовтня у відповідь на атаки з боку ХАМАС, Сектор Гази отримує обмежену кількість продовольства та інших необхідних товарів. Практично усі необхідні товари ввозяться через два контрольно-пропускні пункти на південному кордоні Сектору, проте з початку військових дій лише невелика частина товарів дійшла на північ.

Сінді Маккейн, виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми, яка взяла участь у підготовці доповіді IPC, підкреслила: “Люди в Газі зараз помирають від голоду. Тривожить  швидкість, з якою ця криза голоду вразила Газу. Часу залишилося дуже мало, щоб запобігти повному голоду, тому ми потребуємо негайного  повного доступу на північ. Якщо ми будемо чекати, поки буде оголошено голод, буде вже занадто пізно, тисячі людей загинуть”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ