АКТУАЛЬНО

Поставка ракет Taurus не зробить Німеччину стороною війни – німецький опозиціонер

Очільник опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц запевнив, що поставка Україні далекобійних ракет Taurus не призведе до того, що Німеччина стане стороною війни. Таку заяву він зробив у відповідь на висловлювання представниці ультралівих Сари Вагенкнехт, яка виступила проти надання Україні будь-якої військової допомоги.

Вагенкнехт, лідер ультралівого “Альянсу Сари Вагенкнехт”, вимагала, щоб ХДС у Тюрингії відмежувався від Мерца, який закликав до передачі ракет Taurus Україні. Вона стверджувала, що така дія призведе до втягування Німеччини у війну з Росією.

На це Мерц відповів: “Поставка Taurus – це що завгодно, але тільки не вступ у війну. Пані Вагенкнехт, до речі, це знає”. Він підкреслив, що постачання крилатих ракет дозволить Україні захистити себе від агресії Росії, зазначивши, що Франція, США та Велика Британія вже активно постачають подібні озброєння.

Ця дискусія свідчить про глибокі політичні розбіжності в Німеччині щодо військової допомоги Україні, а також про зростаючу напругу між різними політичними силами в країні. Постачання ракет Taurus, що стали предметом суперечок, залишаються важливим елементом у контексті підтримки України у війні з Росією.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ