АКТУАЛЬНО

Повені в Німеччині, можлива евакуація населеннія у нові райони

Ситуація в двох землях Німеччини, що постраждали від повеней, залишається складною і у деяких місцях погіршується, зокрема, відбувається можлива евакуація до нових районів.

В деяких районах землі Баден-Вюртемберг, розташованих на сході від Штутгарта, ситуація стає все більш напруженою. В районі Геппінген у понеділок вранці місцева адміністрація закликала мешканців готуватися до евакуації та збирати необхідні речі для переїзду на верхні поверхи будинків. Також триває евакуація у муніципалітеті Рудерсберг, де значна кількість людей зачеплені затопленням у своїх оселях.

У місті Есслінген-на-Неккарі рівень води продовжує підніматися, очікується, що пік повені настане вдень у понеділок. Триває будівництво тимчасових дамб для запобігання затопленню центральних районів міста. Ситуація також залишається складною в Баварії, де земельне міністерство внутрішніх справ оголосило, що з п’ятниці були змушені залишити свої домівки понад 3000 людей, а в десяти районах було оголошено надзвичайну ситуацію.

У понеділок у містечках поблизу річки Дунай очікується погіршення ситуації і пік повені. Для цих районів оголошено найвищий рівень попередження. В містечку Кельгайм рівень Дунаю може досягти найвищого за останні 20 років. З п’ятниці, коли почалась повінь, один рятувальник загинув, один вважається зниклим безвісти, а також зникла одна жінка.

У неділю до постраждалих районів прибули урядові представники Німеччини.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ