АКТУАЛЬНО

Повістки після Резерв+, пояснення від ТЦК щодо оновлення військових даних

В Україні залишилося 18 днів для оновлення військово-облікових даних. Більшість військовозобов’язаних вже скористалися додатком Резерв+ для оновлення своєї інформації, що стало найпопулярнішим способом, проте все частіше ТЦК виписують повістки навіть після цього.

Речниця Черкаського обласного ТЦК Аліна Кривошея пояснила виданню “Про все”, чому це відбувається і кому можуть виписати повістку після оновлення даних у Резерв+. За її словами, додаток Резерв+ не містить усієї необхідної інформації про людину, тому для повного оновлення даних часто виписують повістку на військово-лікарську комісію (ВЛК). Це відбувається, зокрема, у випадках, коли військовозобов’язаний не проходив медкомісію протягом багатьох років.

Кривошея нагадала, що термін дії висновку ВЛК під час воєнного стану становить лише один рік. Після цього медичну комісію потрібно пройти знову. Тому навіть після оновлення даних у Резерв+, ТЦК може виписати повістку на ВЛК. Вона також зазначила, що додаток не містить усіх даних про людину. Якщо необхідно уточнити або доповнити інформацію – ТЦК видає повістку.

“У Резерв+ підтягується електронна пошта, номер телефону і прописка. Але якщо військово-лікарська комісія була, наприклад, 5 років тому, то інформацію про стан здоров’я обов’язково потрібно оновити, пройшовши комісію. Зараз, під час дії воєнного стану, термін дії висновку ВЛК – 1 рік. Тобто, через це можуть запросити відвідати ТЦК”, – пояснює Кривошея.

Багато українців скаржаться, що не можуть оновити інформацію про себе через застосунок Резерв+. Є випадки, коли застосунок взагалі не підтягує інформацію про людину, тому отримати електронний військово-обліковий документ неможливо.

Якщо така ситуація трапляється, то Резерв+ скерує на візит до ТЦК. Це відбувається у двох випадках: по-перше, якщо дані про людину взагалі відсутні у реєстрі “Оберіг”, тобто вона не стоїть на військовому обліку, або дані в “Оберезі” некоректні. По-друге, Резерв+ скерує до ТЦК, якщо є порушення військового обліку. Оператор ТЦК внесе до бази оновлені дані, і після цього вже можна оновити інформацію про себе через застосунок Резерв+. У разі помилок в індивідуальному податковому номері, адресі проживання або інших даних, можна залишити заявку на їх заміну і через застосунок.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ