АКТУАЛЬНО

Повітряно-космічні сили Росії намагаються створити перепони для військової активності Ізраїлю в Сирії

Російські війська надають підтримку Ірану. ВПС РФ розпочали повітряне патрулювання вздовж сирійсько-ізраїльського кордону з метою ускладнення діяльності ізраїльської авіації в цьому регіоні. Про це повідомляє коментатор газети “Едіот ахронот” Рон Бен-Ішай.

За словами начальника російського Центру з примирення ворогуючих сторін контр-адмірала Вадима Кулітя, патрулювання розпочалося 18 січня в рамках моніторингу обстановки в зоні відокремлення між Збройними Силами Ізраїлю та Сирією.

Однак, за думкою Рона Бен-Ішая, дії РФ спрямовані не стільки на моніторинг, скільки на утруднення роботи ізраїльської авіації, яка активно діє в Сирії.

Експерти вказують на те, що ізраїльські ВПС часто здійснюють атаки на території Сирії з Голанських висот. Присутність російської військової авіації в даному регіоні створює бар’єр для дій ізраїльських літаків. Москва може використовувати цю ситуацію, оголошуючи, що діяльність ізраїльської авіації становить загрозу для російських військових. Подібний аргумент було наведено 2018 року після збиття сирійськими ППО російського літака Іл-20 внаслідок атаки ізраїльських F-16.

Експерти вказують, що ці дії Росії можуть бути пов’язані з її підтримкою Ірану під час військових операцій в Україні. Збільшення військової присутності РФ на кордоні Ізраїлю та Сирії, включаючи встановлення військових блокпостів у грудні, свідчить про намір Кремля тиснути на Ізраїль у зв’язку зі ситуацією в Україні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ