АКТУАЛЬНО

“Правки Лозового”: свій до своїх за своїм – Віталій Шабунін

Адвокат, який представляє інтереси Грановського, відстоює “правки Лозового”, згідно з якими справу Грановського має бути закрито. Загалом, це і є робота адвоката, за яку його клієнт йому і платить.

За нашою інформацією, саме у 2018 році “правки Лозового” були розроблені Грановським і Вовком з ОАСКу. До речі, Грановський називав суддю Вовка одним із “найсильніших представників судів” і тим, хто “дуже турбується про долю судової системи”.

Так от, захисник Грановського посилається на виступ видатного судді Верховного Суду (С. Фоміна). Останній саме скористався “правками Лозового”, допоміг закрити перший епізод “Роттердам+” на суму в 19 мільярдів.

Як то кажуть, свій до своїх за своїм.

Той же суддя ВС Фомін раніше скасував тюремний вирок судді Пономаренку, якого ВАКС засудив до 2 років в’язниці за хабар.

Тепер завдяки судді Фоміну, суддя Пономаренко отримує довічне забезпечення з бюджету в розмірі 100 000 гривень на місяць. Це на додаток до разових виплат у розмірі 869 000 гривень.

Так само суддя Фомін скасував вирок судді Тулику, якого ВАКС засудив до 5 років в’язниці з конфіскацією майна.

Обидва ці рішення викликають серйозні сумніви, і ми аргументовано розібрали їх раніше (див. коментарі).

Нагадую, що завдяки “правкам Лозового” вже закрито справу “короля контрабанди” Альперіна, і ще понад 30 топових корупційних справ можуть бути закриті найближчим часом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ