АКТУАЛЬНО

Президент Фінляндії Стубб закликав до переговорів між Україною і Росією

У контексті триваючого конфлікту в Україні, президент Фінляндії Стубб зробив важливу заяву, закликаючи до початку переговорів між Україною і Росією. У інтерв’ю виданню Le Monde він висловив думку, що Україні слід розпочати дипломатичний процес без очікування повного звільнення територій, захоплених російськими військами.

«Ми наближаємося до того моменту, коли повинні початися переговори», – сказав він в інтерв’ю Le Monde.

При цьому головна умова України – виведення російських військ з окупованих територій – «не може бути висунута як попередня умова для можливих переговорів».

При цьому «початок переговорів не означає, що ви підете на поступки».

«Україні потрібні гарантії безпеки. І саме тут ми можемо їй допомогти через двосторонні угоди і можливий шлях до НАТО, і, звичайно, до Європейського Союзу», – сказав Стубб.

Він також заявив, що Україна зараз перебуває в кращому становищі для переговорів.

«Україна і Зеленський перебувають у набагато сильнішому становищі, ніж два місяці тому. Вони забезпечені необхідним обладнанням і бюджетами для підтримки своїх позицій. Ми вже не перебуваємо в тій ситуації, в якій ми були навесні, коли блокували американську допомогу, і були труднощі Європи з доставкою обладнання до Києва. Російського прориву теж немає», – вважає президент Фінляндії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ