АКТУАЛЬНО

Присутність солдатів НАТО в Україні може лише загострити ситуацію, стверджує спікер польського Сейму Головня

Згідно з виступом спікера Сейму Польщі Шимона Головні, НАТО не вважає себе готовим до розміщення військ в Україні. Він відзначив, що це питання неоднозначне і складне, і його думка відрізняється від деяких уявлень, особливо серед європейців.

“Це значно складніше, ніж думають деякі люди, навіть у Європі. Ми маємо бути чесними – це буде проблемою для багатьох країн НАТО. Хоча я знаю, які думки висловив президент Макрон і яка його загальна ідея, але не вважаю, що НАТО готове до такого залучення у цій війні”, – зазначив він.

Головня також висловив думку, що навіть участь окремих країн НАТО в подібних операціях може бути проблематичною.

“Якщо солдати з країн НАТО, включаючи окремі країни-члени, будуть атаковані чи загинуть на вашій території у цій війні, ми мусимо розглядати це як атаку на всіх членів Альянсу, навіть якщо це станеться в Україні. Нам доведеться відповісти колективно. НАТО – це братство, де кожен підтримує всіх, і всі підтримують одного. Тому ми активно обговорюємо це питання”, – пояснив він.

Щодо ситуації в Україні, Головня висловив думку, що зараз країні потрібні не тільки люди, але й технології.

“Коли ви маєте технологічну перевагу, ви виграєте. Це основне. Україні потрібна нова зброя, інформація з передової лінії, різноманітна підтримка. Проте ми повинні бути обережними щодо фізичної присутності солдатів НАТО, бо це може погіршити ситуацію”, – підкреслив польський спікер.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ