АКТУАЛЬНО

Путін почувається впевненіше, ніж рік тому – світові ЗМІ про звернення президента Росії до Федеральних зборів

У Le Parisien зазначили, що російський президент, судячи з усього, сьогодні почувається куди впевненіше, ніж рік тому. Видання впевнене, що цьому сприяв успіх Росії в Україні.

Президент Росії звертається до країни у виступі, який транслюється не тільки по телебаченню, а й безкоштовно в кінотеатрах двадцяти міст, звернули увагу в Le Monde.

Al Jazeera пише: “Путін сказав, що будь-хто, хто спробує вторгнутися в Росію, зіткнеться з більш суворими наслідками, ніж під час Другої світової війни, тому що тепер у країни є зброя, здатна вражати цілі на території України”.

Особливу увагу видання звертає на слова президента про те, що Москва готова до діалогу з Вашингтоном з питань стратегічної стабільності – однак про жодні переговори не може йти й мови, якщо вони не відповідатимуть питанням національної безпеки Росії.

На тлі успіхів Росії в Україні, пише Le Figaro, Володимир Путін цього четверга виступає зі своєю промовою перед нацією. Це широко висвітлюваний у ЗМІ щорічний урочистий виступ, під час якого він визначає пріоритети Росії – за два тижні до президентських виборів, на яких він, без сумніву, має перемогти.

Не дивлячись на жорсткий санкційний режим, Росія продовжує спростовувати негативні прогнози. За даними МВФ, у 2024 році очікується зростання на 2,6%. “У найближчому майбутньому Росія стане однією з чотирьох найбільших економічних держав”, – заявив Володимир Путін у четвер.

Британський The Guardian, зі свого боку, особливо виділяє слова Путіна про те, що Росія “дасть відсіч” і “переможе” НАТО на території альянсу у відповідь на загрозу розширення, що викликає серйозні побоювання ядерної війни.

Путін критикує, за його словами, “колоніальні тенденції” Заходу, який, за його словами, “має намір знищити” Росію, зазначає Sky News. Російський лідер часто робить паузу для оплесків, каже, що США “абсолютно сповнені рішучості” внести розкол у країну.

Як зазначає американське видання New York Post, Путін “повторив своє звинувачення в тому, що Захід прагне послабити Росію, і припустив, що західні лідери не розуміють, наскільки небезпечним може бути їхнє втручання в те, що він називає внутрішніми справами Росії”. За словами газети, таким чином “помітно розсерджений” президент дав цілком конкретну відповідь на ідею Макрона про те, щоб європейські члени НАТО направили свої війська в Україну.

Президент Росії попередив НАТО, що наслідки розміщення військ союзників в Україні будуть “трагічними”, назвавши “маячнею” звинувачення в тому, що Москва планує напасти на Європу, пише на своїх сторінках іспанська El Periodico.

The Financial Times виділила слова Володимира Путіна про те, що підтримка Заходом України ризикує спровокувати глобальну війну. За словами британської газети, російський президент висловив найбільш явну загрозу застосування ядерної зброї відтоді, як віддав наказ про введення військ в Україну два роки тому.

Путін заявив, що будь-хто, хто спробує вторгнутися в Росію, зіштовхнеться з важчими наслідками, ніж під час Другої світової війни, тому що тепер у країни є зброя, здатна вражати цілі на ворожій території, застерігає El Mundo. “Загрозливим тоном” він запевнив країни НАТО в тому, що вони ризикують ядерним конфліктом, якщо відправлять війська в Україну.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ