АКТУАЛЬНО

Працює ДБР. Розкрито незаконний алкогольний бізнес у Вінницькій області

Державне бюро розслідувань України виявило та викрило незаконну діяльність із виробництва та продажу алкоголю в промислових масштабах у Вінницькій області. Троє мешканців Могилева-Подільського підозрюються в незаконній виробничій діяльності, яка тривала майже 10 років.

Співробітники ДБР розпочали розслідування цієї справи в жовтні 2022 року і вважають, що ця злочинна організація імітувала виробництво алкоголю відомих брендів і реалізовувала його через інтернет-сайти. Доставка продукції здійснювалася з використанням поштових операторів. За даними ДБР, обіг цього незаконного алкогольного бізнесу сягав 300 тисяч гривень на день, з яких щомісяця учасники отримували понад 9 мільйонів гривень.

Для приховування отриманих коштів підозрювані інвестували їх у нерухомість і цінний транспорт. Наприклад, вони придбали п’ять квартир у Києві, три будинки, одну квартиру у Вінниці, а також розкішні автомобілі на суму близько 15 мільйонів гривень.

Унаслідок обшуків, які відбулися 24 жовтня, правоохоронці вилучили чорнову бухгалтерію, телефони та комп’ютерну техніку в підозрюваних. “Фігурантам оголошено про підозру, а також перевіряється можлива причетність до схеми правоохоронців, які могли прикривати незаконний бізнес”,- повідомило ДБР.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ