АКТУАЛЬНО

Рада прийняла законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС

Вчора, 23 лютого 2024 року, депутати Верховної Ради України схвалили законопроєкт, який передбачає установлення єдиної роумінгової зони з країнами Європейського Союзу. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Цей законопроєкт, позначений під номером 10265, виступає першим кроком для України на шляху до цифрового безвізу з ЄС. Він передбачає, що українські громадяни, які подорожують у країни ЄС, матимуть можливість користуватися своїми національними тарифами мобільного зв’язку протягом 4 місяців без додаткових витрат на роумінг.

Також європейські туристи зможуть користуватися своїми домашніми тарифами в Україні. Це важливий крок у напрямку євроінтеграції та створення єдиного цифрового ринку з ЄС.

Нагадаємо, що раніше європейські та українські оператори надавали можливість безкоштовних або доступних дзвінків між країнами ЄС та Україною на добровільній основі. У липні минулого року вони уклали угоду про скасування роумінгових платежів для українських громадян ще на 12 місяців.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ