АКТУАЛЬНО

Республіканці звинувачують Зеленського у зловживані владою

Республіканці в Конгресі США розпочали розслідування щодо візиту президента України Володимира Зеленського на оборонний завод у Пенсильванії, висловлюючи підозри в можливих зловживаннях урядовими ресурсами та втручанні в майбутні вибори 2024 року. Про це повідомив Джеймс Комер, голова комітету Палати представників з нагляду та підзвітності, на своїй сторінці у соцмережі X (раніше Twitter).

Під час свого візиту Зеленський оглянув завод, де виробляють 155-мм артилерійські снаряди для української армії. Комер висловив підозру, що поїздка могла бути профінансована за рахунок американських платників податків. Також він припустив, що візит міг сприяти політичній кампанії віцепрезидентки Камали Гарріс, яка, ймовірно, братиме участь у президентських виборах 2024 року.

Комер вимагає від Білого дому, міністерства оборони та міністерства юстиції надати документи для розслідування можливих зловживань. На його думку, якщо адміністрація Байдена–Гарріс дійсно використовувала іноземного лідера для підвищення свого рейтингу, це може бути розцінено як зловживання владою та фінансами платників податків.

У зв’язку з розслідуванням республіканці також вимагають звільнити українську послиню Оксану Маркарову.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ