АКТУАЛЬНО

Російська армія “на межі взяття” Авдіївки, пише The Telegraph

“Незважаючи на жахливі людські жертви, сили Володимира Путіна, схоже, нарешті опинилися на межі взяття Авдіївки – або того, що від неї залишилося. Минулого тижня російські війська досягли зруйнованих околиць міста, що викликало попередження мера Віталія Барабаша про те, що ситуація наразі “критична”, – ідеться в статті.

Видання пише, що “цінність Авдіївки радше символічна, ніж стратегічна”.

“Але якщо росіяни дійсно здобудуть там перемогу, розповідь про перемогу може більше не зводитися тільки до грубої російської військової могутності. Будуть також поставлені запитання про те, чи слабшають власні сили України, виснажені не тільки двома роками безжальних ударів, а й ослабленням підтримки Заходу”, – додає автор.

“Загальна думка така, що, якщо Авдіївка впаде, в цьому буде вина Америки. Затримки з підтримкою були занадто великі, в українців усе закінчується, а європейці ще не можуть компенсувати цю втрату. Головне, що не вистачає артилерійських боєприпасів і ракет, їх деколи майже немає”, – каже Глен Грант, колишній аташе з питань оборони Великої Британії в країнах Балтії та колишній радник міністерства оборони України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ