АКТУАЛЬНО

Початок перемир’я в Ізраїлі: Катар оголосив про початок у п’ятницю ранком

Починаючи з 24 листопада о 7 ранку, вступить в силу перемир’я між Ізраїлем та ХАМАС, повідомив Маджед Аль-Ансарі, речник міністерства закордонних справ Катару. За його словами, першу групу заручників, 13 осіб, звільнять о 16:00. У пресконференції в Досі він також висловив сподівання, що гуманітарна допомога почне надходити в сектор Гази через контрольно-пропускний пункт Рафах з початком перемир’я.

Представник Катару відзначив, що з міркувань безпеки деталі щодо звільнення заручників не можуть бути обговорені, але підтвердив участь Червоного Хреста у цій операції. Він також передбачив, що Ізраїль звільнить палестинських в’язнів після визволення заручників ХАМАС.

Аль-Ансарі наголосив, що списки та терміни звільнення були затверджені лише на перший день перемир’я, а подальші етапи будуть анонсовані по мірі виконання. За попередніми угодами, перемир’я означає припинення всіх бойових дій. Важливо відзначити, що очікуване впровадження перемир’я 23 листопада було востаннє відкладено в останню хвилину. Згідно угоди, ХАМАС захопив щонайменше 240 ізраїльських заручників 7 жовтня. У рамках угоди, посередництвом Катару, Єгипту та США передбачено повернення 50 ізраїльських громадян в обмін на чотириденну паузу в бойових діях та звільнення 150 палестинців, утримуваних в Ізраїлі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ