АКТУАЛЬНО

Російські окупанти мають локальні успіхи на Донеччині

Російські війська досягають певних локальних успіхів на фронті в Донецькій області, зокрема в районах населених пунктів Піщане, Стельмахівка, Іванівка та Красногорівка. За даними проекту DeepState, ворог просунувся в кількох напрямках і продовжує намагатися оточити позиції Сил Оборони України.

Спостерігачі зазначають, що російські війська намагаються взяти в оточення українські підрозділи біля Стельмахівки та Піщаного. Зокрема, росіяни планують після оточення просуватися на висоти на північ від Піщаного, що може надати їм нові можливості для подальшого наступу на Колесниківку.

На фронті в Україні ситуація залишається напруженою. За даними Генштабу Збройних Сил України, минулої доби було зафіксовано 90 бойових зіткнень. Найактивніші бойові дії відбувалися на Покровському напрямку, де війська РФ здійснюють масовані атаки.

У той же час, на кордоні з Чернігівською та Сумською областями Росія зберігає значну військову присутність, що викликає занепокоєння українського командування.

Крім того, залишається актуальною загроза з боку Білорусі. Білоруський режим стягує війська до кордону з Україною. Напередодні Олександр Лукашенко звинуватив Україну у порушенні повітряного простору Білорусі, що лише посилило напруженість на кордоні.

Ситуація на Донбасі залишається вкрай складною. 9 серпня російські окупанти завдали ракетного удару по супермаркету у Костянтинівці, внаслідок чого загинуло 14 людей, ще 43 отримали поранення. Серед загиблих є двоє дітей. Наразі тривають експертизи щодо встановлення осіб ще шістьох загиблих, серед яких, ймовірно, є ще одна дитина.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ