АКТУАЛЬНО

Російські удари призвели до трагедій та руйнувань у Харкові

Сьогодні, 25 травня, мирне місто Харків знову стало мішенню російської агресії. На цей раз ракети вразили будівельний гіпермаркет “Епіцентр”, призводячи до трагічних наслідків.

За словами голови Харківської обласної військово-цивільної адміністрації, Олега Синєгубова, загинули двоє осіб, а 25 отримали поранення. Серед загиблих – працівники гіпермаркету.

Представники “Епіцентру” повідомили, що в момент обстрілу в магазині перебувало близько 200 відвідувачів. Згідно з інформацією мера міста Ігоря Терехова, 15 працівників магазину залишаються без зв’язку.

Снаряд вразив приміщення з лакофарбовими виробами, що спричинило масштабне загоряння, повідомив начальник поліції Харківської області, Володимир Тимошко.

Пожежники намагаються локалізувати вогонь на місці удару, але за словами місцевих мешканців, ситуація в “Епіцентрі” описується як справжнє пекло. Анна Гін, жителька Харкова, пише у своєму Facebook, що зі свого вікна бачить величезну пожежу, чорний дим, і відчуває паніку через страшний масштаб трагедії.

За словами речника Харківської обласної прокуратури, Дмитра Чубенка, російські сили використовували авіаційні снаряди УМПБ Д-30 у своїх атаках на гіпермаркет “Епіцентр”. Ще один удар, який стався в суботу ввечері, припав на Центральний парк Харкова. Інформація щодо постраждалих і руйнувань уточнюється, повідомив мер міста, Ігор Терехов.

Президент України Володимир Зеленський осудив ці обстріли як “черговий прояв російського божевілля”, наголосивши на тому, що тільки “божевільні, як Путін, здатні вбивати і тероризувати людей так підло”. Він також закликав партнерів допомогти в захисті неба України.

Зеленський висловив переконання, що якби Україна мала достатньо засобів протиповітряної оборони та сучасної бойової авіації, подібні російські удари були б неможливі. Він знову закликав світ допомогти Україні у цьому.

Міста і села Харківщини, а також сам Харків, стали об’єктом безжальних бомбардувань протягом багатьох місяців, і останні тижні приносять ще більше насильства. Місто Вовчанськ перетворили на руїни, а в Харкові майже щодня гинуть цивільні.

Кілька днів тому також було обстріляне видавництво, де загинули семеро людей, а ще двадцять отримали поранення. Вогонь знищив тисячі книг.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ