АКТУАЛЬНО

Російські війська прорвалися на Покровському напрямку – Машовець

Російські окупанти на Покровському напрямку добилися значного тактичного прориву, проникнувши в систему Сил оборони на ділянці між Сокілом та Сергіївкою. За словами військового оглядача групи «Інформаційний спротив» Костянтина Машовця, противник зміг просунутися на глибину до 6,5 км та на ширину фронту до 7,5 км. Крім того, російські війська подолали бар’єрний рубіж по річках Вовча та Казений Торець, фактично прорвавшись між цими водними перешкодами та просунувшись вздовж залізниці, яка з’єднує Авдіївку і Покровськ.

Машовець зазначив, що очікування на те, що українські позиції зможуть стримати просування противника на цих водних рубежах, не виправдалися. Виявилося, що передові підрозділи Збройних сил України, в силу недостатньої чисельності та ресурсів, не змогли запобігти поступовому, але впевненому просуванню російських військ.

За його словами, ситуація на фронті погіршилася протягом останніх 1,5-2 тижнів, коли російське командування змогло наростити темпи просування завдяки перегрупуванню та введенню оперативного резерву. Ворог значно активізувався на Покровському напрямку.

На даний момент, російські війська, як зазначає Машовець, взяли під контроль район села Тимофіївка та прорвалися в напрямку Вовче — Веселе, Вовче — Желанне, а також у напрямку Сергіївки. Село Веселе вже, ймовірно, повністю захоплене противником, який також веде бої на північній і східній околицях села Желанне. На сході Сергіївки російські війська знаходяться приблизно за 1,8 км від східної околиці села.

Машовець підкреслює, що існує висока ймовірність, що до кінця наступного місяця противник може досягти оперативного прориву на Покровському напрямку, що створює серйозні загрози для подальшого просування ЗСУ та загальної ситуації на фронті.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ