АКТУАЛЬНО

Російський серіал “Слово пацана” та його вплив на українську молодь: небезпека і реакція Мінкульту

Українське Міністерство культури видає попередження щодо небезпеки поширення російського серіалу “Слово пацана” серед української молоді. За заявою Мінкульту, цей серіал містить насильство, кримінальну тематику та естетику, що характерна для країни-агресора, а також ворожу пропаганду, що в умовах війни на території України є неприпустимим.

“Слово пацана” розповідає історію молодіжних кримінальних угруповань в Казані наприкінці 1980-х років. Серіал критикують як романтизацію насильства і злочинів, і його вплив на глядачів, зокрема молодь, є об’єктом обурення.

Міністерство культури попереджає, що російський контент, включаючи “Слово пацана”, не транслюється на офіційних українських платформах і може бути знайдений лише на піратських і російських ресурсах, що є незаконним.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вже внесла 22 російські медіасервіси до переліку тих, що не можуть транслюватися в Україні. Це спрямовано на запобігання впливу російської пропаганди на українське суспільство.

Українські культурні діячі висловлюють обурення тим, що українська молодь “підсідає” на цей серіал, який, за їх словами, затягує їх в антикультурний простір Росії. Важливо відзначити, що соціальні мережі, зокрема ТікТок, активно публікують відео-Reels з уривками серіалу, збільшуючи його популярність серед молоді.

Серіал викликає суперечки та обурення в українському суспільстві. Зокрема, журналістка “Главком” Марина Данилюк-Ярмолаєва вказує на те, що серіал передає людоїдську ідеологію Росії, а режисер Любомир Левицький зауважує, що такий вибір контенту під час війни є неприйнятним.

Командир 2 батальйону 3 Окремої штурмової бригади Дмитро Кухарчук також розкритикував російський серіал “Слово пацана”.

“Кінець вісімдесятих, розруха, розгул злочинності серед малолітньої шпани, сотні тисяч загиблих і покалічених внаслідок імперіалістичного вторгнення в Афганістан, загальна депресія. Але навіть з цього л*йна росіяни зліпили чергове пропагандистське лайно під назвою “Слово пацана”. “Бригада” і “Бумер” відпочивають. Основний акцент – на школярів і романтизацію серед них пацанської тєми”, – йдеться у дописі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ