АКТУАЛЬНО

Росія готується до десятиліть життя під санкціями

Росіянам доведеться навчитися жити під санкційними обмеженнями протягом наступних десятиліть, незалежно від результатів війни проти України. Про це заявив Дмитро Бірічевський, директор департаменту економічного співробітництва Міністерства закордонних справ РФ, виступаючи на дискусійному клубі «Валдай».

Бірічевський підкреслив, що санкції, запроваджені західними країнами, спрямовані на довгострокову ізоляцію Росії від світової економіки. За його словами, ці обмеження залишаться в силі на багато років, незалежно від того, як завершиться війна в Україні.

«Ця історія на десятиліття. Яким би не був процес та результат врегулювання», – зазначив Бірічевський, натякаючи на те, що навіть після завершення конфлікту з Україною, Росія залишатиметься під тиском санкцій.

Бірічевський також висловив думку, що метою західних санкцій є не тільки покарання Росії за агресію проти України, але й «несумлінна конкуренція». Він стверджує, що обмеження були запроваджені задовго до початку війни, і війна стала лише «приводом» для подальшого посилення санкційного тиску.

«Вони накладають нові санкції, нові обмеження. Ось така спіраль іде. І чекати, що це припиниться, – я б на це не розраховував», – сказав Бірічевський.

На сьогоднішній день проти Росії введено понад 20 тисяч санкцій, які включають персональні, секторальні обмежувальні заходи та заморожування активів. Ці обмеження мають серйозний вплив на промисловість, банківську систему та економіку країни в цілому.

Однак, за словами Бірічевського, санкції змушують Росію адаптуватися та «перебудовувати структуру економіки». Відмова від традиційних партнерів та зміна економічних пріоритетів стають неминучими в умовах ізоляції.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ