АКТУАЛЬНО

Росія планує захоплення Харкова, Дніпра і Запоріжжя: відповідь ГУР

Німецький таблоїд Bild повідомив, з посиланням на джерела в німецькій розвідці, що Росія має план захоплення Харкова, Дніпра та Запоріжжя до 2026 року. У зв’язку з цим українське Головне управління розвідки (ГУР) висловило свої коментарі щодо цієї інформації.

Представник ГУР, Андрій Черняк, підтвердив, що Російська Федерація виражає намір просуватися на фронті, але зауважив, що у Москви відсутні необхідні військові ресурси для реалізації таких планів. Він зазначив, що президент Росії Володимир Путін підтвердив ці наміри на своїй останній пресконференції, але додав, що російська сторона обмежена військовими можливостями.

“Путін учора на пресконференції все озвучив. Вони намагатимуться і збираються йти далі, але достатніх сил та засобів не мають”, – наголосив Черняк.

У статті Bild вказано, що Росія готова втрачати до 100 тисяч солдат щорічно в Україні і планує завоювати всі східні території ліворуч від Дніпра протягом 36 місяців. ГУР відзначає, що це викликає серйозні турбулентності та загрози безпеці України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ