АКТУАЛЬНО

Росія та Північна Корея обговорюють військове співробітництво та санкції ООН

Сьогодні, 18 червня, столиця Північної Кореї, Пхеньян, зустрічає Володимира Путіна, який прибув на дружній державний візит. Місто вбране у прапори Російської Федерації, портрети кремлівського лідера та написи російською мовою. Це перша така подія за останні 24 роки, коли Путін відвідав КНДР. Останній раз це сталося у 2000 році, коли країною керував Кім Чен Ір, батько нинішнього лідера Кім Чен Ина.Путін приїхав до КНДР: Пхеньян прикрасили російськими прапорами та портретами

Цей візит має на меті обговорення можливого зняття санкцій ООН щодо Північної Кореї та військового співробітництва між країнами. Зустріч триватиме з 18 по 19 червня, і за словами адміністрації Путіна, він відбувається на запрошення голови державних справ КНДР Кім Чен Ина.

Експерти відзначають, що поліпшення відносин між Росією та Північною Кореєю зумовлене ситуативними обставинами. Росія зацікавлена у робочій силі та зброї, тоді як Пхеньян прагне зміцнити економіку та продовольчу безпеку після пандемії та років санкцій, а також отримати доступ до технологій Москви для своїх програм у супутниковій та ядерній галузях.

Цей візит також є відповіддю на минулий візит Кім Чен Ина до Росії у вересні 2023 року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ