АКТУАЛЬНО

Росії знадобиться п’ять років і майже два мільйони солдатів для окупації чотирьох областей України, заявив новий очільник британської армії

Якщо Росія продовжить свої напади на Україну, її військам, ймовірно, знадобиться п’ять років, аби досягти мінімальної мети – повної окупації чотирьох областей, втративши при цьому до 1,8 мільйона солдатів убитими та пораненими. Про це заявив новий очільник британської армії генерал сер Ролі Волкер, повідомляє Sky News.

Генерал Волкер зазначив, що у тривалій війні “немає переможців”, оскільки це “повне спустошення для обох сторін і втрачених поколінь”. Під час конференції в Лондоні він підкреслив, що війна в Україні “не йде добре ні для кого”.

Попри це, Волкер наголосив, що російський диктатор Володимир Путін має програти, оскільки під загрозою може опинитися ширша система безпеки, яка захищає НАТО.

“Вона (агресія РФ) тільки почалася в Україні, тому вона повинна зазнати поразки в Україні, інакше куди вона піде далі?” – підкреслив він.

Генерал також відповів на запитання про те, як, на його думку, буде розгортатися повномасштабне вторгнення РФ в Україну та коли воно може закінчитися.

“Якщо вони продовжуватимуть діяти так, як зараз, росіянам, ймовірно, знадобиться п’ять років, щоб прокласти собі шлях до своїх мінімальних цілей – чотирьох областей”, – пояснив Волкер.

Зокрема, він мав на увазі Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області, які частково перебувають під контролем РФ.

“За нинішніх темпів втрат убитими і пораненими, це, ймовірно, значно перевищить 1,5 мільйона осіб – втрат – для досягнення цієї мети з незліченними мільярдами фунтів втраченої техніки. Отже, велике питання полягає в тому, чи зможуть українські збройні сили втримати оборону, яку вони мають”, – підкреслив командувач.

Волкер також попередив, що армія Великої Британії має бути готовою за три роки вести війну проти “осі потрясінь” Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї.

Він припустив, що Росія вийде з війни в Україні “дуже, дуже небезпечною” та “бажатиме відплати” таким країнам, як Велика Британія, що підтримали Київ.

“Справа в тому, що коли ви думаєте, що вони [росіяни] впали, вони з ревом повернуться, щоб помститися”, – пояснив Волкер.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ