АКТУАЛЬНО

Розглядається можливість розширення зони примусової евакуації на Куп’янському напрямку в Харківській області

У Харківській області розглядається можливість оголошення примусової евакуації з міста Куп’янськ через небезпеку для цивільного населення та заваду для Збройних Сил України біля лінії зіткнення. Про це 23 листопада на брифінгу повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Синєгубов вказав, що розглядається можливість розширення переліку населених пунктів, де може відбутися примусова евакуація. Одним із міст, які розглядають для цього заходу, є Куп’янськ або його окремі частини.

“Це Куп’янський напрямок. Сам Куп’янськ, можливо якусь його частину, доокільську частину і далі, тому що перебування там місцевого населення відверто заважає нашим військовим. Тому це не лише безпека людей, яка для нас на першому місці, але це і стратегічний напрямок для оборони наших рубежів”, – зазначив він.

За даними Синєгубова на момент 23 листопада з прифронтових громад евакуювали 294 дитини, і ще 4 планують евакуювати найближчим часом.

Нагадаємо, для евакуації можна звертатися до Єдиного координаційного гуманітарного центру за номером: 0800339291. Дзвінки є безоплатними та приймаються цілодобово. Також, з 9:00 до 16:00, щоденно діє “гаряча лінія” Куп’янської Міської влади для жителів громади за номером: +380989412300.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ